A Parkerdőben készül az U21-es német labdarúgó-válogatott a korosztályos Európa-bajnokság ideje alatt.

Nagy elismerés a Gárdonyi VSC-nek, hogy a német labdarúgó-válogatott Gárdonyt és a Parkerdőt választotta főhadiszállásának a kontinensviadal idejére. A helyszíni bejárások után – amelyen részt vett a nemzetközi és a hazai labdarúgó szövetség delegációja, valamint a német csapat vezetése – ránk esett a választásuk, a gyönyörű környezet és a kiváló infrastrukturális feltételek miatt. Többször vizsgálták a pálya talaját, állagát, amely kiváló értékeket mutat. Az öltözőnk is minden igényt kielégítőnek bizonyult a kemény kritériumrendszert felállító germánoknak. A gárda a Vital Hotel Nautisban lakik március 21-től, az edzéseket pedig centerpályánkon tartják.

Idén hazánk Szlovéniával közösen rendezi az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt a tornát két részre osztotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között tartják, az egyenes kieséses szakasz találkozói pedig május 31. és június 6. között lesznek.

A korosztályos kontinensviadalon az A-csoportba került Magyarország, Hollandia, Németország és Románia. A kvartett mérkőzéseit a fővárosi Bozsik Arénában, illetve a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban bonyolítják. A járvány miatt a találkozók zárt kapusak lesznek.

A nationalelf első meccse az Eb-n március 24-én (szerdán) 21 órakor a magyarok ellen lesz a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban, majd három nappal később 21 órakor a hollandokkal játszik Székesfehérváron, a csoportkört pedig március 30-án (kedden) 18 órakor a románok ellen zárja a Bozsik Arénában.

A német csapat Belgiumot, Bosznia-Hercegovinát, Walest és Moldovát megelőzve, 18 ponttal a selejtezők 9. csoportját megnyerve jutott ki a kontinenstornára. Az U21-es német válogatott kvalifikációs mérkőzésein olyan ismert játékosok léptek pályára, mint a Leverkusen 17 éves tehetsége, Florian Wirtz, aki a mostani szezonban 20 bajnokin 4 gólt szerzett és kiosztott 5 gólpasszt. Wirtznek a mértékadó Transfermarkt adatai szerint 45 millió euró a piaci értéke.

Az U21-es német válogatott Európa-bajnokságra utazó keretét később hirdetik ki. A németek korábban kétszer nyertek U21-es Eb-t: 2009-ben Mesut Özilék, 2017-ben pedig Serge Gnabryék emelhették magasba a trófeát.

Köszönjük támogatásukat

Magyar Labdarúgó-szövetségAgárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt.Gárdony Város Önkormányzata

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.